Ademcoach, Yogadocente, Dotpainting kunstenares…wie is Sabine?Zolang ik mij kan herinneren ben ik op zoek geweest naar een meerwaarde in mijn leven. Pas rond mijn 45ste –beter laat dan nooit- ben ik met het beoefenen van yoga begonnen. Vanaf dit ene moment waarop ik op de mat stond , wist ik dat er een einde gekomen was aan mijn zoektocht: ik was thuisgekomen.


Door die yoga leerde ik Pranayama kennen, de beheersing van de adem of ademtechnieken. Ik onderging de helende kracht van de adem. Ik ervoer hoe blokkades in mijn lichaam ontruimd werden door ademtechnieken uit de yoga toe te passen.


Al gauw verdiepte ik mij in dit fascinerende aspect van yoga. Ik wilde naast mijn yoga praktijk mensen helpen die niets met yoga hadden, maar wel iets konden aanvangen met heling door adem. Het universum gaf mij de kans om een opleiding tot ademcoach af te ronden bij “Adem en Stem” van Stephen Monné. Ik leerde werken met de  “verbonden ademhaling”, de nieuwste en meest innovatieve ademtechniek die verder bouwt op het fundament van de Holotropic Breathing van Dr. Stansislav Grof, op Rebirthing en andere technieken.

EN NOG MEER


Daarnaast school ik mijzelf regelmatig bij door vormingen over yoga, ademtechnieken en niet als laatst dotpainting te volgen. De rust die ik nodig heb na soms intensieve ademsessies of het leven in het algemeen, vind ik naast yoga terug als creatieve kunstenares. Ik ervaar diepe zen momenten in het creëren van mandala’s en deze dan met de dotpainting techniek tot leven te brengen.

MIJN KWALIFICATIES


  • 3-Jarige Opleiding tot YOGADOCENT (YOGA OPLEIDING LIMBURG, Nederland)
  • Beroepsopleiding tot STRESSCOUNSELOR (SONNEVELTOPLEIDINGEN, Nederland)
  • Vorming STOELENYOGA (STOELYOGA NEDERLAND EN VLAANDEREN, Nederland)
  • Vorming YOGA NA KANKER (SAMSARA YOGAOPLEIDINGEN, Nederland)
  • Cursus VOETREFLEXOLOGIE  (TresUna, School voor Reflexologie)
  • Opleiding HOLISTISCHE KINDERYOGA (Holistisch Opleiding & Kindercentrum ARTERRE)
  • Opleiding ADEMCOACH (ADEM en STEM, Stephen Monné).
  • 3-Daagse verdieping ADEMCOACH (ADEM en STEM, Stephen Monné) met o.a. Wim Hof Methode, Psychedelic Breathing.