Yin Yoga

De meesten van ons kennen het yinyang symbool wel. Maar wat betekent het nu juist?

Yin staat voor passiviteit, binnen, stevig, traag, schaduw, water, mysterieus, aarde,...

Yang staat voor activiteit, buiten, hol, snel, licht, vuur, vanzelfsprekend, hemel,...


Onze maatschappij is zeer yang gericht en als mens is het belangrijk dat er balans ontstaat tussen lichaam en geest.

Yinyoga brengt je terug bij jezelf. Je leert jouw lichaam in zachtheid kennen.

Tijdens een yinyogales houd je de houdingen gedurende een paar minuten aan om jouw lichaam de kans te geven om te ontspannen.

Doordat je ontspant, laat je de grove spieren los en kunnen de spieren die dichter bij jouw kern zitten en het bindweefsel gerekt worden.


Het bindweefsel of de fascia -waar we meer en meer over te weten komen- wordt stijver met het ouder worden. Het bindweefsel zit overal in ons lichaam. Zowel rond de organen als tussen en rond spieren en pezen.


Om tot een ontspanning te komen wordt er met props, kussens en bolsters ter ondersteuning van het lichaam, gewerkt.


Door yinyoga ga je diep in jouw lichaam wegzinken. Omdat je volledig ontspannen uit een yinyoga sessie komt, is het gemakkelijk om over te gaan naar de verbonden ademhaling.Wat omhelst een groepssessie yinyoga en verbonden ademhaling?


Innerlijke verbinding en diepe ontspanning


De reis voert je mee naar je eigen innerlijke verbinding en diepe ontspanning via een yinyogasessie met aansluitend een verbonden ademsessie.


De twee technieken vullen elkaar perfect aan doordat de yinyogahoudingen het lichaam fysiek en mentaal voorbereiden op de intense verbonden adem. Het ontspannen lichaam is zo ontvankelijker en minder geremd Hierdoor komt het sneller en dieper in de flow van de verbonden adem.

De groepssessie


De groepssessie bestaat uit twee delen van ongeveer één uur gescheiden door een kleine pauze.


Een maximum van tien personen volgen de yinyoga les. Ik begeleid jou in de houdingen en help jou optimaal de spieren en fascia te ontspannen. Tijdens de yinyoga ondersteun ik jou met kussens en props zodat jouw lichaam geen pijn ervaart en zich daardoor opspant.

Na een korte pauze gaat de sessie verder voor maximum vier personen om de intieme en intense begeleiding te verzekeren. Zo geven we ons over aan de verbonden ademhaling. Opnieuw begeleid ik jou in het proces met mijn stem, muziek en acupressuur in een intieme sfeer van overgave en vertrouwen


Praktisch

 Je kan ook inschrijven voor enkel het groepsuurtje yinyoga of de verbonden adem. Indien je de verbonden ademhaling wenst te beleven, raad ik je toch aan te starten met het uurtje yinyoga.

Jouw deelname is verzekerd na inschrijving per mail of telefoon en na het voldoen van de betalingsmodaliteiten die per mail overgemaakt worden.

Kom naar de sessie in gemakkelijke losse kledij. Je hoeft geen yogamat of kussens of ander materiaal mee te brengen, maar een flesje water kan nuttig blijken. Eerstvolgende sessies

op

15 juli 2022

5 augustus 2022

9 september 2022

telkens van 19u30 tot 21u30


te

Orion centrum

Lepelstraat 200

3920 Lommel